Registrer
Du må være registrert for å kunne laste ned innsyn. Dersom du ikke ser Last ned knappen, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord.

Nr. 3, 2015 - Vol. 45

document
Opplastet:
søndag 12. juli 2015
Endret:
mandag 06. april 2020
Treff:
2051
Nedlastinger:
145
Vurdering:
(0 stemme)
Jerusalem, Løgnens verden, Trengselstiden, Mennesket (del 2)
Les om i dette nummer
Jerusalem
Jerusalem (heb.: Yerushalayim = «grunnlagt med fred», «fredsbyen») er en av de eldste byer i verden. Men det har ikke vært mye fred i «fredsbyen» opp gjennom historien. Jerusalem er blitt angrepet 52 ganger, inntatt 23 ganger, beleiret 44 ganger og ødelagt minst to ganger.
Løgnens verden
Vi lever på løgnens slagmark. Det har menneskeheten gjort helt fra tidenes morgen, da Satan lanserte den første løgn i Edens hage. Han kalles løgnens far, et tilnavn han fortjener i aller høyeste grad. Men i dag kulminerer offisielle løgner, halve sannheter og løgnpropaganda, takket være moderne mediateknologi — TV, Internett, aviser, tidsskrifter, sosiale medier etc.Over alt florerer løgnene.
Trengselstiden
I sin store endetidsforelesning for disiplene på Oljeberget sa Jesus: «Når dere da ser ødeleggelsens styggedom, som profeten Daniel har talt om, stå på det hellige sted — forstå det, enhver som leser!» (Matt 24,15.) Flere vers følger, men så konkluderer han: «For da [når ødeleggelsens styggedom står på det hellige sted] skal det bli en trengsel så stor som det ikke har vært fra verdens begynnelse til nå, og heller ikke mer skal bli!» (Matt 24,21.)
Mennesket (del 2)
Salmisten utbryter i sin ærbødighet for Skaperen: «Du har skapt mine nyrer, du formet meg i mors liv. Jeg priser deg fordi jeg er virket på forferdelig underfull vis. Underfulle er dine gjerninger, det vet min sjel så vel» (Sal 139,13-14). I denne artikkelen skal vi se videre på mennesket, kronen på Guds skaperverk.

Du må godta lisensavtalen før du kan laste ned denne filen

Stoffet i dette heftet er kopirettighetsbeskyttet og må ikke benyttes uten særskilt tillatelse.

© Å. Kaspersen

Siste 5 utgaver

Treff: 2719 - Nedlastinger: 166
Treff: 1838 - Nedlastinger: 99
Treff: 2052 - Nedlastinger: 145
Treff: 1364 - Nedlastinger: 139
Treff: 1325 - Nedlastinger: 105