Registrer
Du må være registrert for å kunne laste ned innsyn. Dersom du ikke ser Last ned knappen, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord.

Nr. 5, 2015 - Vol. 47

document
Opplastet:
tirsdag 03. november 2015
Endret:
mandag 21. september 2020
Treff:
3024
Nedlastinger:
169
Vurdering:
(0 stemme)
Tidenes tegn, Blodomløpet, Hvem er Satan?, En appell
Les om i dette nummer
Tidenes tegn
Jesus og disiplene gikk opp på Oljeberget. Disiplene begynte å skryte av Herodes’ tempel, men Jesus slo dem kaldt vann i blodet med hensyn til tempelet. Deretter spurte de Jesus om hvilke tegn som skulle innvarsle hans annet komme. «Da han [Jesus] satt på Oljeberget, og disiplene var alene med ham, kom de til ham og spurte: Si oss, når skal dette skje? Og hva skal være tegnet på ditt komme og på denne tidsalders ende?» (Matt 24,3.)
Blodomløpet
Salmisten kong David sier: «Jeg priser deg fordi jeg er virket på forferdelig underfull vis. Underfulle er dine gjerninger, det vet min sjel så vel» (Sal 139,14). Og det er Gud, Skaperen, han refererer til. Vi fortsetter serien om menneskekroppen, og skal i denne artikkelen ta for oss blodomløpet. Jeg har riktignok skrevet en tidligere artikkel i innsyn om blodet (nr. 2-2012), men det skader ikke å skrive en ny artikkel, noe revidert og mer utfyllende, om denne utrolige væsken, som roper høyt om en Skaper. Her var det ikke tilfeldigheter med tiden til hjelp som greide dette mesterverket. Alt måtte være på plass samtidig, for at det skulle virke til sin hensikt. Og selve hensikten kan ikke tid og tilfeldigheter gjøre rede for. Dette gjelder alle kroppens organer og strukturer. Alt er nøye tilpasset hverandre, og alt måtte være på plass samtidig, ellers ville ikke noe av det virke.
Hvem er Satan?
Det er ikke rent få mennesker som kommer med dette argumentet: «Ja, hvis det er en Gud, og han er så kjærlig og barmhjertig som Bibelen beskriver ham, hvorfor tillater han da alt det onde som skjer i verden? Mange mister sine kjære i forferdelige ulykker. Det er krig og katastrofer, der tusener, for ikke å si millioner av mennesker mister livet. Hvordan kan en såkalt kjærlig Gud tillate slikt»? Det er mange som stiller slike spørsmål. Men disse spørsmålene har sitt grunnlag i manglende kunnskap om syndens drama.
En appell
La oss se objektivt og nøkternt på dagens situasjon på verdensarenaen. Som nevnt i artikkelen Tidenes tegn. skisserte Jesus en rekke ting som ville skje på jorden like før hans annet komme. Det er ikke nødvendig å repetere dette her. Det er nok å nevne at det aller meste av dette skjer foran øynene våre i dag. Men for å sette det som skjer i forbindelse med Bibelens endetidsprofetier, skal man ha rimelig bakkekontakt, et åpent og våkent sinn og rimelig kjennskap til hva Skriften sier.

Du må godta lisensavtalen før du kan laste ned denne filen

Stoffet i dette heftet er kopirettighetsbeskyttet og må ikke benyttes uten særskilt tillatelse.

© Å. Kaspersen

Siste 5 utgaver

Treff: 3025 - Nedlastinger: 169
Treff: 2098 - Nedlastinger: 100
Treff: 2253 - Nedlastinger: 146
Treff: 1567 - Nedlastinger: 140
Treff: 1489 - Nedlastinger: 107